Prijatie u prezidenta Slovenskej republiky

09.06.2009 Celý región

V utorok, dňa 9. júna 2009 o 11:00 hod. príjme delegáciu prezídia UMS prezident Slovenskej republiky, pán Ivan Gašparovič.
Na pracovnom stretnutí s pánom prezidentom sa zúčastnia Štefan Bošnák, primátor mesta Trnava a prezident Únie miest Slovenska, Andrej Ďurkovský, primátor hl. m. SR Bratislavy a 1. viceprezident Únie miest Slovenska, viceprezidenti a členovia prezídia Pavol Hagyari, primátor mesta Prešov, Oliver Solga, primátor mesta Pezinok a Marián Minarovič, generálny sekretár Únie miest Slovenska.
Hlavnými témami stretnutia budú: úloha miest ako centier regiónov v ďalšej etape reformy a postavenie Bratislavy ako hlavného mesta v novom systéme verejnej správy, hospodárska a energetická kríza, dopady na mestá a obce a efektívne využívanie prostriedkov z podporných fondov európskej únie v súčasnej situácii.
Predstavitelia Únie miest Slovenska budú pána prezidenta informovať o stanovisku združenia k uvažovanej novele zákona o obecnom zriadení i k aktuálnym legislatívnym otázkam, najmä k novele zákona o majetku obcí i k návrhu nového znenia Stavebného zákona.
Ďalšou témou pracovného stretnutia bude obnovenie pravidelných konzultácií Únie miest Slovenska a Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky v rámci legislatívneho procesu.
V mene všetkých členov Únie miest Slovenska členovia delegácie budú pánovi prezidentovi tlmočiť srdečné pozvanie na XIX. snem Únie miest Slovenska, ktorý sa uskutoční 12. júna 2009 v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.

Marián Minarovič,
generálny sekretár Únie miest Slovenska
 

Vyberte región